aardappel-paling salade
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 30
Ingredienten:
400gr geschilde ,vastkokende aardappelen in plakjes
2 zeer fijn gesneden sjalotjes
3 in dunne ringetjes gesneden bosui
4 eetl mayonaise
4 eetlepels ongeslagen slagroom
1 theelepel (franse)mosterd
300gr palingfilets in dunne reepjes gesneden
een zak met babysla
Bereidingsqwijze:
Kook de plakjes aardappelen met wat zout gaar.
Roer intussen de mayonaise, slagroom, mosterd, sjalot, bosui, peper en zout door elkaar.
Giet als de aardappetjes gaar zijn af.
Roer de nog warme aardappeltjes door dit mengsel en voeg dan de paling toe.
Leg nu op elk bord een handje sla en sprenkel er een (olijfolie, witte balsamico, peper en zout)dressing over.
Leg op elk bord met behulp van bv een kookring wat van de palingsalade en garneer nog met wat bieslook of peterselie als je dat in huis hebt.
Lekker met een vers gebakken pistolletje.
Ook lekker met inplaats van paling ,makreel of gerookte zalm.
is .