Aardappels met safraan
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 45
Ingrediƫnten:
1 kilo vast kokende aardappelen in stukjes
1 grote rode ui in halve ringen
4 eetl olijf olie
1 blikje gepelde tomaten
zakje safraan
1 glas droge witte wijn
zout
een paar olijven
pijn boom pitjes geroosterd
Bereidingsqwijze:
Fruit de ui en knoflook zachtjes in de olijf olie zonder te kleuren.
Voeg de tomaten en de safraan toe en laat even meebakken.
Laat het mengsel inkoken tot een dikke saus.
Voeg de aardappelstukjes toe en zoveel water dat de aardappelen net onder staan.
Breng alles aan de kook,laat op hoog vuur alles gaar en droog koken,lekker indikken dus!
Voeg de olijven toe en laat even meesudderen.
Strooi de pijnboompitjes erover,en serveer direct,echt smullen met gegrilde kip.
eet smakelijk
Dit is een recept van
Thea
is .