Bananen toffee taartje
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 15
Ingredienten:
Kant en klare taart bodem(zandkoek)
250 ml slagroom
4 bananen
150 gram suiker(fijne kristal)
slagroomverstijver
flinke reep chocolade(puur)
koffiesiroop
200 ml melk
koffielikeur , klein scheutje
Bereidingswijze:
Haal de bodem uit de verpakking.
Doe de suiker in een koekenpan en laat de suiker carameliseren.
Doe de melk in een hoge beker en mix er 2 bananen door(er mogen best kleine stukjes banaan in blijven zitten).
Als de suiker mooi bruin is doe dan de melk en bananen erbij en roer even door,en giet dan het mengsel in de taarbodem.
Klop de slag room met een beetje suiker en de slag room verstijver maar zorg dan de slagroom niet te stijf wordt(lobbig dus).
Roer er een scheutje koffielikeur door en een klein beetje koffiesiroop!
Snijd de 2 overige bananen in schuine plakken en leg die op het bananen toffee mengsel in de taartbodem.
Schep daar de slagroom op .
Schaaf met een mes (geen kartel)mooie krullen van de chocolade en strooi die als garnering over de slagroom!
!
is .