Bietenstamppot
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 30
Ingredienten:
1,5 kg kruimige aardappelen
1 kg gekookte biet
2 uien
1 laurierblad
1 dl azijn
1 kopje hete melk
2 eetl suiker
1 rookworst
Bereidingsqwijze:
Verwijder de vel van de bietjes en snijd(hak,rasp)ze in kleine blokjes. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar.
Snipper de uien en meng ze met de biet, doe ook de suiker, laurierblad en de azijn erbij.
Giet de aardappels af en stoom ze mooi kruimig. Giet het bietenmengsel af en haal het laurier blad eruit.
Stamp nu de aardappelen en voeg de melk toe.
Roer de bieten door de puree en laat alles goed warm worden, maak op smaak met peper en zout.
Schep op de borden en leg er wat plakjes van de rookworst bij.
Ook lekker met gegrilde doorregen speklapjes.
is .