Brandade van schol en paling
Aantal personen: 8
Bereidingstijd in minuten:ca 35
Ingredienten:
350 gr aardappel
400 gr scholfilet
100 gr gerookte paling
2,5 dl olijf olie
3 blad gelatine
5dl slagroom
Zout en peper
1 teen knoflook
Dressing: 2eierdooier, 1 mespuntje mosterd
1 sjalot,
kerriepoeder
1 eetl azijn – 3eetl water
3 dl olie
Bereidingsqwijze:
Kook de aardappelen gaar,klop de slagroomhalf stijf, los de gelatine op in water. Als de aardappelen gaar zijn, doe dan de schol erbij en roer op hoog vuur goed door, samen met de knoflook. Dan in de keukenmachine. Doe de paling en de gelatine erbij en blender fijn. Giet langzaam de olijf olie erbij tijdens het draaien. Laat het mengsel afkoelen. Spatel dan voorzichtig de slagroom erdoor. Schep het in kleine vormpjes of ringen. Voor de dressing doe je de eierdooiers in een kom, voeg water en azijn, kerrie, sjalot en mosterd toe. Zet de staafmixer erin en maal fijn. Voeg nu al draaiende de olie er langzaam door.maak op smaak met zout en peper. Maak het bord mooi op.
is .