Bruine bonensoep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten:ca 40
Ingredienten:
1 blik bruine bonen
1 pond doorregen varkenslappen
1 pond uien
1 pond vleestomaten
1 pakje ossestaartsoep
2 kleine blikjes tomaten puree
sambal
Bereidingsqwijze:
Vlees in stukjes snijden,samen met de gesnipperde ui licht aanbraden,tijdens het braden een mespunt sambal of rood pepertje meebakken. Doe de bonen met een blik water erbij. Tomaten ontvellen, snijden en erbij doen. Achtereenvolgens toevoegen; pakje ossestaartsoep (wel eerst met een beetje water mengen tegen de klontjes), scheut worcestersaus, zout, tomatenpuree en een scheut maggi. Vervolgens ongeveer 30 min onder voortdurend roeren laten pruttelen.
Variatietips
1. Lekker met stokbrood
2. Roggebrood met spek
3. Lekker broodje met rookworst
is .