Cheesecake
Aantal personen: 8
Bereidingstijd in minuten: circa 70
Ingredienten:
160 gr boter
2 pakken bastogne koeken(of speculaas)
500 gr kwark
500 gr monchou zacht en romig
4 eieren
150 gr suiker
zakje vanille suiker of een koffie lepel vanille extrak
geraspte schil van een citroen(wel even goed wassen)
Bereidingsqwijze:
Maal de koek fijn en roer hier de gesmolten boter door.
Neem een springvorm 26 cm doorsnee en bekleed deze met bakpapier.
Doe het koekmengsel hierin en druk stevig aan.
Mix nu de Monchou, vanillesuiker, kwark, eieren, citroenraspen en de suiker door elkaar tot je een mooie massa hebt.
Doe het mengsel in de springvorm.
Bak de taart in het midden van een tot 150 gr voor verwarmde oven ongeveer 50 min.
Verwarm de jam en giet over de taart als deze is afgekoeld.
Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze(in een patroontje)op de taart.
Je kan de aardbeien vervangen door frambozen maar dat is wat zuurder.
!
is .