Chinese kippensoep
Aantal personen: 6
Bereidingstijd in minuten:ca 90
Ingredienten:
25 gr gedroogde chin paddestoelen
2 blokjes kippenbouillon
1 kip van ca 1 kilo
150 gr soepgroente
50 gr rijstmie (mihoen)
350 gr( Blik) bamboe scheuten
Sojasaus naar smaak
Sambal oelek naar smaak
Bereidingsqwijze:
Week de paddestoelen ca 2.5 uur, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Breng 2.5 liter water aan de kook en doe de kip en soepgroente toe en laat 1 uur zachtjes koken. Haal dan de kip uit de bouillon en pluis deze.snijd de kip in kleine stukjes, Doe het samen met de mihoen in een kom en giet er kokend water overheen, 3a4 min laten staandan afspoelen met koud water en uit laten lekken. Voeg de kip ,mihoen en chinese paddestoelen toe aan de bouillon. Breng het weer aan de kook en laat zachtjes met deksel op de pan 20 koken. Voeg de bamboe(in dunne reepjes gesneden toe, ,nog even opwarmen en dan op smaak maken met soja en sambal.
is .