Chocolade mousse


logo kooksite

 

choc mousse

Recepten


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten: ca 30 min en 2,5 uur in de koelkast


Ingredienten:
250gr pure chocolade

3 kakelverse eieren ,wit en geel apart

350 ml slagroom

100gr suiker


Bereidingsqwijze:
Smelt de chocolade in een kom boven een pan bijna kokend water.
Klop de eierdooiers los.
Klop de eiwitten half stijf,voeg 50 gr suiker toe en klop dan verder tot de eiwitten goed stijf zijn.
Klop de slagroom met 50 gr suiker net niet helemaal stevig.
Als de chocolade helemaal is gesmolten haal je hem van het vuur en spatel je snel de dooiers erdoor heen.
Spatel dan het eiwit erdoor.
Schep dan met niet te grote porties de slagroom door het choc mengsel.
Spatel niet te stevig maar met rustige halen.
Schenk de mouse rustig in dessert kommen en laat ze 2,5 uur in de ijskast opstijven.
In de zomer heerlijk met rood fruit.
In de winter top met een gestoofde peer en slagroom.

bar

Dit recept is keer bekeken.