Citroen kip
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten:ca 45
Ingredienten:
kip van ruim een kilo
2 eetl bloem
scheut olijf olie (milde)
1,5 dl kippenbouillon(van blokje)
2 eetl citroen sap
2 eetl fijngehakte koriander
2 uit geperste teentjes knoflook
1 a 2 eetl kookroom
Bereidingsqwijze:
Bestrooi de kip met een mengels van de bloem,peper en zout.
Verhit in een braadpan de olie en bak de kip goudbruin.
Gas laag zetten.
Voeg de bouillon, citroen, koriander en knoflook toe en laat de kip 20 min sudderen.
Haal de kip uit de pan en houd ze warm.
Roer de room door de saus en kook tot het wat ingedikt is, voor een mooie gladde saus kan je even met de staafmixer pureeren.
Kip serveren met de saus.
Lekker met pasta en een frisse salade.
is .