Coquilles met seranoham, avocado, appel en stroop van balsamico-azijn
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 15
Ingredienten:
8 coquilles
2 avocado’s in blokjes gesneden
1 grannie smit appel in stukjes gesneden
2 ons serrano ham
klein flesje balsamico azijn
peper ,zout
limoensap van een limoen
4 blaadjes witlof
Bereidingsqwijze:
Ik heb kant en klare coquilles bij de visboer gehaal.
Maar je kan ze natuurlijk ook in de schelp kopen.
Meng de avocado,appel en limoensap met wat peper en zout.
Laat de balsamico azijn met wat bruine suiker in totdat hij mooi dik is.
Doe wat zout en peper op de coquilles en bak ze in de hete olijf olie,2 min per kant.
Maak met stekertjes 2 mooie hoopjes van het avocado,appel mengsel en leg hier de oquilles op.
Leg de ham erbij met de blaadjes witlof.
Maak met de balsamico siroop een paar streepjes langs de ham en coquilles.
Dit is een voorgerecht van een chefkok uit de tv serie Wie is de chef Ik heb het zelf gemaakt en het is een echte aanrader.
is .