courgettesoep met vis
Aantal personen: 3
Bereidingstijd in minuten: circa 30
Ingredienten:
1 courgette in kleine blokjes
zout en vers gemalen peper
klein teentje knoflook
25 gr boter
100 gr zalmfile
8 a 10 gamba’s
1 kleine ui fijn gesnipperd en 1 eetl fijn gesneden dille
ongeveer 1 eetlepel citroensap
Bereidingsqwijze:
Zet de in blokjes gesneden cougette op met een halve liter water en wat zout,breng aan de kook en laat het in ongeveer 15 gaar worden.
Verhit in een anti-aanbak koekepan een klontje boter en fruit hier in op een niet te hoog vuur de ui.
Leg de zalm op de uitjes(druppel ook het citroensap over de vis en kruid met zout en peper) en laat met een deksel op de pan zachtjes gaar worden(mag nog net iets roze van binnen).
Haal de vis uit de pan en doe de uitjes met stoofvocht bij de courgette.
Pureer met een staafmixer de soep mooi glad.
Doe nog een klein beetje boter in de koekepan en fruit hier heel zachtjes het uitgeperste teentje knoflook,doe dan de gamba’erbij en laat ze roze kleuren.
Breek de zalm in stukjes en doe ze in de soep samen met de gamba’s.
Strooi er dan de dille over en breng op smaak met zout en peper.
Heerlijk met een vers stuk stokbrood met roomboter.
Na een kop van deze soep is je honger al gestild!!!
is .