Daddie’s Steak
Aantal personen: 2
Bereidingstijd in minuten:ca 15 min en 15 minuten voorbereiding
Ingredienten:
2 kogelbiefstukken (à 250 gram)
100 g bacon (in reepjes gesneden)
2 grote uien (in halve ringen gesneden)
500 g champignons (of shii take, oesterzwammen, in plakjes gesneden)
60 g boter
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel kruidenolie
snufje zout
snufje peper (uit de molen)
Bereidingsqwijze:
Peper de biefstukken met peper uit de molen en bestrijk ze met de (kruiden)olie. Laat dit afgedekt ca. 15 minuten bij kamertemperatuur even intrekken.
Verhit de boter in een pan. Bak de biefstukken in de hete boter aan weerszijden ca. 2 minuten, afhankelijk van de dikte naar smaak, mooi bruin.
Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Fruit vervolgens de bacon en de rode uien in de bakboter.
Voeg, op een hoog vuur, de diverse soorten champignons toe en bak ze gedurende 2 à 3 minuten. Blus ze af met de azijn.
Snijd de biefstukken in 6 mooie plakken elk met een scherp, niet gekarteld mes.
Verdeel het champignon/bacon mengsel over de borden en schik hierop de plakken biefstuk.
Lekker met verse tuinboontjes en aardappelkroketjes.
is .