Frittata met raapsteeltjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 25
Ingrediënten:
2 a 3 bosjes raapstelen
snufje rozemarijnblaadjes
8 eieren
40 gram parmazaanse kaas
1 fijngesneden ui
20 gram boter
3 eetlepels fijngesneden peterselie
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde broodkruim
1 eetlepel fijngesneden munt
Bereidingsqwijze:
Bak ui en rozemarijn 5-6 minuten in 2 el olie. Snijd de raapstelen in grove stukken en bak ze met wat zout en peper al omscheppend 3-4 minuten mee met de ui.
Laat de raapstelen in een zeef uitlekken. Klop de eieren los met zout, peper en voeg munt, peterselie, kaas, broodkruim en raapstelen toe.
Verhit 2 el olijfolie met de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
Laat dit op zacht vuur bijna stollen. Keer de frittata en laat ook andere kant stollen.
Lekker met frietjes.
Louis Kester
www.raapstelen.nl
is
.