image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Garnalen in knoflook


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten: ca20


Ingredienten:
800 gr ongepelde grote garnalen

1 ui

1 teen knoflook

1 flinke eetlepel sambal brandal

1blikje kokosmelk

1 citroen

1 eetlepel verse koriander

4 vleestomaten


Bereidingsqwijze:

Snij de ui en knoflook fijn.
Haal het velletje van de tomaten en snijd fijn.
Pel de garnalen en haal het maagdarm kanaaltje eruit.
Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook op een niet te hoog vuur.
Doe de eetlepel sambal erbij en schep even goed door.
Doe de tomaten erbij en laat ze 5 min zachtjes pruttelen.
Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook,gelijk het vuur weer laag.
Doe de garnalen erbij en laat die in 3 min gaar worden.
peper en zout naar smaak.
Schep de verse koriander erover en garneer de citroen op de borden.
lekker met basmatie rijst en salade.

bar

is .

Loading