Gestoofd varkensvlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten:ca 60
Ingredienten:
800 gr schouder karbonade zonder bot
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetl paprikablokjes
1eetl korianderbolletjes
Wat verse koriander
2 laurierblaadjes
1 eetl azijn
3 eetl olijfolie
Zout en zwarte peper
6 rijpe (vlees)tomaten
Bereidingsqwijze:
Laat het vlees enkele uren marineren .Snijd het vlees in blokjes .Plet de korianderbolletjes en de knoflook in een vijzel, voeg de paprika ,olie ,azijn peper en zout toe. Meng goed door het vlees en zet weg op een koele plaats, zo nu en dan even omroeren. Snijd de ui in plakjes en hak de tomaten grof. Bak de uien en het vlees in een stoofpan. Voeg de tomaten en laurier toe en laat ongeveer een uur zachtjes stoven. Dien op met rijst of aardappelpuree en strooi er verse koriander over.
Variatietips
1. Ook lekke met stokbrood
2. Doe er een tomatensalade bij
is .