gestoomde kabeljauw op een bedje van puree en groenten
Aantal personen: 2
Bereidingstijd in minuten: circa 30
Ingredienten:
2 maal 200gr mooie dikke kabeljauw filets
3 geschrapte worteltjes in lucifer dunne reepjes
halve gourgette in lucifer dunne reepjes
3 a 4 bosuitjes in lucifer dunne reepjes
500 gr kruimige aardappelen
flinke kluit (room)boter
1 dl warme melk
klein handje verse kruiden(bieslook,peterselie,kervel)
Bereidingsqwijze:
Maak van de aardappelen,boter,melk en verse kruiden een puree.
Zet een stoommandje op kokend water en stoom de kabeljauw in ongeveer 10 min gaar.
Kook de groenten in kokend water met wat zout in 3 min. gaar.
Doe de creme fraiche in een pannetje en roer hier mosterd en visbouillon door,verwarm maar laat niet doorkoken.
Neem twee borden en schep hier een mooie bol puree op,leg hierop de uitgelekte(eventueel nog even in boter gesmoorde)groenten op,en leg daar de vis weer boven op.
Schenk de saus over de vis.
is .