Goulash (maar dan de echte)
Aantal personen: 3
Bereidingstijd in minuten: met sudderen meegerekend 3,5 uur
Ingrediƫnten:
1 pond rundvlees(riblap of poulet)in stukken
1 mergpijpje
1 rode ui
100 gr wit spekvet van het varken
1 eetl milde paprika poeder
1 theel pikante paprika poeder
3 puntpaprikas (verschillende kleuren mag)
3 stevige aardappelen
theelepel majoraan, scheutje olie, 2 maggieblokjes(rund), eventueel wat zout
Bereidingsqwijze:
Bak het spekvet zachtjes uit in een scheutje olie. Wanneer het uitgebakken is, haal het uit de pan. Snijd ondertussen de ui en bak deze zachtjes glazig.
Haal de pan van het vuur en roer de paprikapoeder door het uienmengsel. Doe het vlees erbij en zet op laag vuur aan (pas op niet op een te hoog vuur want de paprikapoeder mag niet verbranden).
Voeg water toe zodat alles goed onder staat.Majoraan toevoegen met de bouillonblokjes.
Twee paprika’s mee laten sudderen tot het vlees gaar is.
De laatste puntpaprika 15 min mee laten sudderen.(in stukjes) Kook de aardappelen apart en voeg ze pas het allerlaatste toe.
Lekker met een stuk stevig bruinbrood of gepofte aardappel met zure room.
De hongaarse keuken is vrij vet dus als je dit een dag van te voren maakt en in de koelkast zet kan je er wat vet van afhalen.(niet alles want dat gaat ten koste van de smaak)
Voor de liefhebber is een klodder zure room in het midden ook erg lekker
is .