Hazenrug in amarettosaus
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 35
Ingrediënten:
2 hazenruggen
200 g veenbessen
1/2 dl amaretto (amandellikeur)
2 dl wildfond (bokaal)
2 eetl. boter
24 jeneverbessen
1 koffiel. tijm
2 eetl. amandelschilfers
instant sausbinder
peper
2 eetl. aalbessengelei
Bereidingsqwijze:
Plet de jeneverbessen tussen twee eetlepels. Maak in elke hazenrug 12 kleine inkepingen en steek er de geplette jeneverbessen in. Wrijf de hazenruggen in met peper en tijm. Laat in een steelpan een eetl. boter smelten en stoof de diepgevroren veenbessen 5 minuten. Blus met de amaretto en voeg 1,5 dl wildfond toe. Laat 2 min. inkoken.Rooster de mandelschilders in een pan met anti-aanbaklaag (zonder vetstof). Bereiding (5 min. + 30 min. in de oven):
Schik de hazenruggen in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter over. Laat het vlees gedurende 10 min. kleuren in een voorverwarmde oven op 250 C.
Verminder de temperatuur tot 200 C en laat het vlees verder bakken gedurende 15 a 20 min. (het vlees moet nog rozig zijn).
Haal de hazenruggen uit de oven en hou ze warm.
is .