Herfst salade
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 35
Ingredienten:
2 mooie rijpe peren,in plakjes
sap van een halve citroen
25 gr roomboter
200gr rucola sla(of gemengde baby sla
4 eetlepels balsamico azijn
4 eetlepels extra vergine olijf olie
1 klein uitje heel fijn gesnipperd
2 thee lepels gembersiroop
Bereidingsqwijze:
Besprenkel de schijfjes peer met het citroensap.
Laat even staan en dep dan af met keukenpapier.
Doe de boter in een anti-aanbakpan en bak hierin de peerschijfjes licht krokant.
Leg de peer op een met bakpapier bekleedde ovenplaat in een voorverwarmde oven en verwarm ze even op 225 gr.(eigenlijk alleen om ze lekker warm te houden) Verdeel de sla op borden en maak van de azijn, olijfolie, gembersiroop, ui en peper en zout een dressing.
Vermeng de dressing en sla op het laatste moment.
Leg dan de peerschijfjes op de sla en strooi er de geroosterde pijnboompitjes over.
is .