image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Hete bliksem


Aantal personen: 12

Bereidingstijd in minuten:


Ingredienten:
2,5 kg aardappels

1 kg appelen (zuur)

750 gram appelen (zoet)

4 middelgrote of 2 grote uien (gesnipperd)

2 á 3 deciliter water (warm)

zout (naar smaak

100 gram boter


Bereidingsqwijze:
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 á 3 deciliter) water met het zout.
Ca 20 á 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.

!

bar

is .

Loading