Japanse Kip
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 25
Ingredienten:
8 kipdijen zonder bot (mag met vel)
kopje soja saus (kikoman)
kopje mirin
1,5 kopje sake
2 eetl suiker
Spitskooltje
sjalotje
150 gr worteltjes juliene
Bereidingsqwijze:
Roer de sake,mirin,soja en suiker door elkaar.
Verhit in een koekenpan een flinke scheut olie(zonnebloem).
bak hierin de kipdijen in ongeveer 10 min lichtbruin en gaar.
Haal de kip uit de pan ,en laat ongeveer 3 eetl olie achter in de koekenpan.
Giet het mengsel van mirin ,sake,soja en suiker bij de achter gebleven olie en laat even wat inkoken.
Doe de kip erbij en laat ongeveer nog 10 min lekker doorstoven,tot het sausje lekker is ingedikt.
Snijd de spitskool in dunne reepjes en giet er kokend water over,en laat afkoelen.
Meng de kool met de wortel en zeer dun gesneden sjalotje.
Leg de salade op een bord en leg er de kip bij,giet het sausje over de kip en salade.
Lekker met rijst.
!
is
.