Kabeljauw met sausje
Aantal personen: 1
Bereidingstijd in minuten: circa 35
Ingredienten:
200 gr kabeljauw fillet
1 ei
10 ml witte wijn azijn
25 ml droge witte wijn
snufje dille
paar takjes peterselie fijn gehakt
10 gr kappertjes
10 ml zonnebloem olie
Bereidingsqwijze:
Kook het ei hard.
Haal het eigeel uit het ei.
Hak het eiwit in snippers.
Maak het eigeel fijn.
Meng druppelgewijs de olie door het eigeel.
Voeg dan de azijn erbij en maak er een mooie gladde saus van(eventueel met staafmixer). Meng de snippers eiwit met de kappers, peterselie en snuf dille en roer goed door.
Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Doe de boullion met de wijn in een pan en breng aan de kook.
Draai laag en leg de moten vis erin en laat ongeveer 8 min pocheren,vooal niet koken.
Haal de vis uit de pan en leg op (verwarmd)bord. Garneer de vis met de saus en eventueel een schijfje citroen.
Lekker met een frisse salade van botersla.
is .