image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Kalkoen op z’n Surinaams


Aantal personen: 8 afhankelijk van gewicht kalkoen

Bereidingstijd in minuten: ca 90 tot 150 afhankelijk van gewicht kalkoen

Ingrediënten:
aardappelen, geschrapt en dun gesneden

Knorr Strooi aroma

Ketjap manis

500 g “half-om-half” gehakt

1 grote goudreinette

1 hand gele rozijnen

1 hand gedroogde abrikozen

1 hand gedroogde ontpitte pruimen

1 Kalkoen

whiskey

peper en zout

honing



Bereidingsqwijze:
Laat de pruimen, abrikozen en rozijnen een kwartier weken in handwarm water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes. Laat de appel een kwartiertje weken in whiskey. Meng in een kom het gehakt met zout, peper, de vruchten en strooiaroma.

Vul de kalkoen met de vulling en naai hem dicht. Verwarm de oven voor op 200°c. Prik het vel van de kalkoen in met een vork en smeer hem in met Ketjap, strooiaroma, zout en peper. Laat de kalkoen 1,5 -2,5 uur in de oven (afhankelijk van het gewicht). Haal hem een half uur voor het einde van de kooktijd uit de oven en besmeer rijkelijk met honing

bar

is .

Loading