Kalkoen op z’n Surinaams
Aantal personen: 8 afhankelijk van gewicht kalkoen
Bereidingstijd in minuten: ca 90 tot 150 afhankelijk van gewicht kalkoen
Ingrediënten:
aardappelen, geschrapt en dun gesneden
Knorr Strooi aroma
Ketjap manis
500 g “half-om-half” gehakt
1 grote goudreinette
1 hand gele rozijnen
1 hand gedroogde abrikozen
1 hand gedroogde ontpitte pruimen
1 Kalkoen
whiskey
peper en zout
honing
Bereidingsqwijze:
Laat de pruimen, abrikozen en rozijnen een kwartier weken in handwarm water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes. Laat de appel een kwartiertje weken in whiskey. Meng in een kom het gehakt met zout, peper, de vruchten en strooiaroma.
Vul de kalkoen met de vulling en naai hem dicht. Verwarm de oven voor op 200°c. Prik het vel van de kalkoen in met een vork en smeer hem in met Ketjap, strooiaroma, zout en peper. Laat de kalkoen 1,5 -2,5 uur in de oven (afhankelijk van het gewicht). Haal hem een half uur voor het einde van de kooktijd uit de oven en besmeer rijkelijk met honing
is .