image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Kerrie kokos soep


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten:ca 45


Ingredienten:
300 gr varkensgehakt

30 gr kokos(gedroogd)

Zout

Peper

1 stengel sereh

3 eetl olie

1 kleine ui

2 eetl kerrie

2 teentjes knoflook,geperst

1 rode peper,in dunne reepjes

1 liter kippen bouillon

2 dl kokosmelk

100 gr mihoen

50 gr tauge


Bereidingsqwijze:

Meng het gehakt met kokos, zout en peper door elkaar en maak er kleine balletjes van. Kneus de sereh door er even met bv(geintje een hamer)op te slaan. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sereh , ui, kerriepoeder, knoflook en rode peper ca 3 min op laag vuur.Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat deze ca 25 min zachtjes trekken. Verwijder de sereh uit de ssoep en voeg de kokosmelk toe, breng het opnieuw aan de kook. Voeg de balletjes toe en laat 5 min koken.Voeg de mihoen toe en kook kort tot deze gaar is.Breng de soep op smaak met zout en peper. Doe in elke kom eem beetje tauge en schep de soep erover.

Variatietip

Lekker met kroepoek

bar

is .

Loading