Kip in chocoladesaus
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 45
Ingredienten:
Ongeveer 70 gr bloem
Kwart tl kaneel poeder
2 dubbele kipfile
20 gr boter
1 kleine ui in plakjes
2 tl cacaopoeder
2 tl bruine suiker
2 tl tomaten puree
60 ml rode wijn
2,5 dl kippebouillon
1 el zure room
Halve kop rozijnen
Amandel snippers
Zout (klein beetje voor iets pit)
Bereidingsqwijze:
Oven op 180 gr voorverwarmen. Bloem en kaneel in een schaal mengen. Kipfiles ff door de gekr bloem halen en even afschudden. Klein beetje van het bloem mengsel bewaren. Olie en boter in een grote pan verhitten en de kip op niet te hoog vuur mooi bruin bakken. Uit de pan halen en even op keukenpapier leggen. Ui,cacaopoeder suiker en tomatenpuree in de pan doen en op zacht vuur door elkaar roeren. Rode wijn en bouillon geleidelijk toevoegen tot er een mooi egaal mengel is. Zure room en bewaarde bloem(1tl)in een schaal mengen. Samen met de rozijnen bij het uimengsel doen en op matig vuur ongeveer 2 min roeren tot het wat dikker wordt, dan van het vuur halen. Kip in een ovenschaal leggen en de saus erover gieten. Met deksel of folie afdekken en ongeveer 20 min laten gaar worden. Bestrooi de kip met amandel snippers.
is .