Kip met mie en gember
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 25
Ingredienten:
350 gr kipfile
225 gr courgette
300 gr aubergine
2 eetl olie
5 cm verse gember geraspt
6 sjalotjes
2 tl thaise currypasta
4 dl cocosmelk
5 dl kippenboullion
115 gr eiermie
3eetl verse koriander
1 eetl citroen sap
Zout en vers gemalen peper
Bereidingsqwijze:
Snij de kip in stukken.halveer de cougette en de aubergine in de lengte en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip goedbruin. Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.Voeg als het nodig is nog wat olie toe en bak de gember en de sjalot 3 min. Voeg de courgette en de aubergine toe en bak ze goudbruin.Roer de currypasta erdoor en bak alles 1min door. Voeg de kokosmelk, boullion en vlees toe en laat alles 10 min zachtjes koken. Kook de eiermie 5 min mee tot alles gaar is. Roer de koriander en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer met wat koriander.
Variatietips
1. Vervang de kip door gare garnalen.
2. Voeg die vlak voor het serveren toe.
is .