Kippendijen uit de oven
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 60
Ingrediënten:
800 gr krielaardappeltjes in de schil
600 gr kleine tomaatjes(bv kersttomaatjes)
zout
bosje verse oregano(alleen de blaadjes)
olijf-olie
rode wijn azijn
vers gemalen peper
12 kippendijen zonder bot
Bereidingsqwijze:
Kook de schoongeboende krieltjes in water met zout gaar.
Doe de tomaatjes in een schaal en giet hier kokend water over en laat 1 min staan.
Haal dan de velletjes van de tomaatjes.
Wrijf de kippendijen in met olijf olie en kruid ze daarna met peper en zout.
Doe 2 derde van de Oregano blaadjes in een vijsel en doe daar wat grof gemalen zout bij, wrijf de blaadjes en het zout fijn.
Doe er dan 4 eetl olijf-olie bij en een flinke scheut rode wijn azijn,stamp dit nog even goed door elkaar.
Bak de kippendijen in een grote koekepan rondom bruin en doe ze dan samen met de aardappeltjes, tomaten en het Oregano mengsel in een ovenschaal.
Hussel alles even goed door elkaar en strooi de rest van de oregano blaadjes erover.
Zet de schaal nu in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat het in 40 gaar en goudbruin worden.
Lekker met een glas volle rode wijn.
is .