kipstoof
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: 40min plus 30 min marineren
Ingredienten:
4 kippenbouten in tweeen gedeeld
rasp en sap van een limoen! (geen citroen
flinke scheut zonnebloem olie
1 ui gesnipperd
2 flinke tomaten in blokjes
50 gr blanke rozijnen
mes punt chilipoeder
halve verse ananas in blokjes , of blikje ananas,stuk makkelijker
2 teentjes knoflook geperst
Bereidingswijze:
Doe de stukken kip in een schaal bestrooi met peper en zout en giet het sap van de limoen erover, wrijf goed in en laat het een half uurtje marineren.
Verwarm de olie in een braadpan en bak de kip rondom bruin.
Neem ze uit de pan en fruit de ui op lager vuur ongeveer 5min.
Doe de knoflook en chilipoeder erbij en bak zachtjes ongeveer een min!
Doe dan de tomaten, rozijnen en ananas erbij en leg de kip erin.
Laat het nu met de deksel op de pan een half uurtje stoven op lage stand.
Controleer dan of de kip gaar is en laat zo nodig de saus nog even inkoken.
Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
Lekker met basmati rijst!
is .