Knapperige Gambas
Aantal personen: 2
Bereidingstijd in minuten: circa 20
Ingredienten:
ga uit van 6 garnalen per persoon(rauw)
1 pak panko(chinese paneermeel)
1 rode peper(in dunne reepjes)
saus voor 2 pers:1eetl zoete ketjap,
sap van een limoen,eetl poeder suiker
1 ei
paar takjes koriander
olie om in te frituren
Bereidingsqwijze:
Pel de garnalen en haal het maag darm kanaaltje eruit.
Neem 2 kommetjes en doe in de ene alleen het eiwit van het ei,en in de andere wat panko.
Haal de garnaal eerst door het eiwit en daarna goed door de panko.
Als de olie goed heet is frituur je de garnalen in kleine porties,en laat uit lekken op een stuk keuken papier.
Meng voor de dipsaus ketjap,limoensap,poedersuiker,sesamzaadjes door elkaar.
Strooi wat rode peper en korianderblad over de garnalen.
!
is .