image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Kwarktaart zonder bodem


Aantal personen: 6

Bereidingstijd in minuten: ca 15 + opstijven


Ingredienten:
200 gram (magere)kwark

vloeibare zoetstof

200 ml slagroom

6 gelatine blaadjes

2 thee lepels citroen extarct of eet vers citroen sap


Bereidingsqwijze:
Laat de kwark op kamer temperatuur komen.
Bedek een springvorm(24cm of kleiner)met bakpapier.
Laat de blaadjes gelatine weken in een kom met koud water.
Voeg zoetstof, citroenextract, slagroom en uitgeknepen gelatine bij de kwark en roer goed door.
Giet het mengsel in een pannetje en verwarm het(zonder te koken)tot de gelatine is opgelost.
Giet het kwarkmengsel in de vorm en laat 2 uur in ijskast opstijven.
Geschikt voor een low carb dieet.

bar

Dit recept is keer bekeken.