image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Mascarpone met rum


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten: zie omschrijving


Ingredienten:
225 gr mascarpone

125 gr creme fraiche

2 verse eieren

50 gr suiker

kaneel

4 eetl. rum of peachtree

1 klein blikje perzikken of 300 gr verse aardbeien


Bereidingsqwijze:
De eieren splitsen. De mascarpone, creme fraiche, eierdooiers en suiker samen met de kaneel en de likeur tot een cremige massa roeren. Dit alles in een grote schaal doen. In een vetvrije kom of keukenmachine de eiwitten met een tikje zout stijfkloppen en voorzichtig door de mascarpone massa scheppen met een spatel. Van kleine dessertschaaltjes de bodem opvullen met in plakjes gesneden perzik of aardbeien en verder aanvullen met het mengsel. Dit garneren met 1 plakje perzik of een halve aardbei. Het geheel in de koelkast laten opstijven. (circa 2 uur)

!

bar


David

is .

Loading