image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Meems Stoofpot


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten: ca 300


Ingredienten:
5 eetl olijf olie milde

2 uien gesnipperd

3 tenen knoflook fijn gesneden

150 gr ontbijtspek(ambachtelijk gerookt,ah)

500gr sucade lappen

2 eetl bloem

300ml volle rode wijn

2 takjes rozemarijn alleen de naaldjes

half potjes snack augurkjes rode peper(300gr hak)

Half potje taggia olijven(a 180 gr)


Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 100gr.
Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui en knoflook 6 min.
Bekleed de ovenschaal met de helft van het spek en schep het ui knoflook mengsel erop.
Bestrooi het vlees met de bloem ,peper en zout.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpanen bak het vlees in 4 min rondom bruin.
Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los.
Schep het vlees in de ovenschaal.
Snijd de rozemarijn fijn .
Verdeel samen met de augurkjes en olijfjes over het vlees.
Dek af met de rest van het spek en vul aan met water zodat alles onder staat.
Laat afgedekt in 5 uur in de oven gaar worden!

Lekker met aardappel puree en sperzieboontjes.

bar

Dit recept is keer bekeken.