Mosselen
1. 100 Ć 125 gram gekookte mosselen
2. 1 theelepel kerriepoeder (naar smaak)
3. 1 gesnipperd uitje (naar smaak), kan in een blender gesneden worden
4. 1 volle eetlepel bloem
5. beetje zout
Beridingswijze:Doe het beetje bloem plus wat zout in een plastic zak en gooi daar de gekookte mosselen bij. Schud het zakje voorzichtig heen en weer tot de bloem gelijk verdeeld is over de mosselen. Je kunt ook de bloem over de mosselen strooien en zo vermengen.
Smelt wat boter in een koekenpan (niet bruin laten worden) en fruit
hierin de gesnipperde uitjes tot ze glazig zijn.
Bak de mosselen onder geregeld roeren tot ze door en door warm zijn. Dit
roeren moet wel voorzichtig gebeuren anders maak je de mosselen kapot.
Niet langer op het vuur laten staan dan 5 minuten anders worden ze taai.
Zodra ze goed doorwarmd zijn en een bruin korstje hebben is het goed.
is .