image_pdfimage_print


logo kooksite

 

mousaka a la dr frank


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten: circa 50


Ingredienten:
500gr gehakt

2 aubergines in plakken

1 courgette in plakken

blikje tomaten puree

3 eieren

bekertje slagroom

1 theel kaneel

wat verse oregano

wat geraspte kaas

peper en zout


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180-200gr.
De aubergine en courgette 5min voorkoken.
Gehakt in een braadpan rulbakken samen met de knoflook en dan kruiden met verse oregano,paprikapoeder,zout en peper.
Dan de tomatenpuree, kaneel en wat water erbij en even laten pruttelen.
Ovenschaal invetten en dan 1/3e van de aubergine in de schaal leggen,daarop 1/3e van de courgette.
Verdeel de helft van het gehaktmengsel erover en dan weer 1/3e aubergine en 1/3e courgette.
Dan de rest van het gehakt en het laatste deel van de aubergine en courgette.
Klop de room en de eieren door elkaar en kruid met peper en zout.
Giet dit room mengsel over de groente,en strooi er de kaas over.
Zet de schaal dan ongeveer 40 min in de voorverwarmde oven.

bar


Fioontje

is

.

Loading