Ossobuco met risotto
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 35
Ingredienten:
4 kalfschenkels samen ongeveer 900gram
1 kleine ui
2 etl olijf olie
1 bosje peterselie
1 teen knoflook
Geraspte schil van 1 citroen
Bloem
30 gr boter
Zout
Peper
Bereidingsqwijze:
Knip op 4 á 5 plaatsen het vlies om de schenkel in. Snipper de ui en leg hem in een mangetronschaal, die ruim genoeg is om de schenkels naast elkaar te leggen. Leg het vlees erbij en besprenkel dit met de olie en wijn (of bouillon)en daarna een beetje zout erover. Plaats de schaal 15 min op de hoogste stand in de magnetron (800watt). Snijd intussen de peterselie fijn en pers de knoflook uit, vermeng dit samen met de citroenrasp. Haal na 15 minuten de schaal uit de magnetron en voeg de gehakte peterselie met knoflook en citroen toe. Wentel ze even om en om . Bestuif het vlees met een lepel (gezeefde) bloem. Zet de schaal weer in de magnetron circa 15 minuten maar zet hem nu op de helft van vermogen (400 watt). Laat het gerecht daarna nog 5 minuten nagaren in de magnetron. Doe er tenslotte kleine stukjes boter op met wat grof gemalen peper en zout.
Variatietip:
Heerlijk met risotto.
is .