Ovenschotel met spinazie en vis
Aantal personen: 2
Bereidingstijd in minuten: circa 30
Ingrediënten:
300 gr bladspinazie
1 ui
2 eetlepels olie
zout, peper
snufje nootmuskaat
125 gr tagliatelle
250 gr gezeefde tomaten
snufje italiaanse kruiden
400 gram witvis bv koolvis of kabeljauw file
2 eetl citroen sap
75 gram geraspte kaas
1 teentje knoflook
Bereidingsqwijze:
Was de spinazie, snipper de ui en de knoflook.
Fruit de knoflook en de helft van de ui in hete olie.
Doe de spinazie erbij en laat slinken, giet het kookvocht af.
Kook de pasta naar smaak en giet af.
Fruit de rest van de ui in 1 eetlepel olie en voeg de tomaten en kruiden erbij en breng op smaak met peper en zout, laat ongeveer 10 zachtjes pruttelen.
Dep de vis droog en snij er mooie plakken van, druppel het citroensap erover en laat marineren.
Meng de tomaten saus met de pasta en verdeel in een ingevette ovenschaal.
Leg de vis over de pasta en strooi wat zout over de vis.
Verdeel dan de spinazie over de vis, snufje nootmuskaat erover en verdeel dan de kaas over de spinazie.
Bak het geheel af in een voorverwarmde oven op 175 gr in 15 min.
is .