Panna cotta met aardbei
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: 15 min voorbereiden, 135 min wachten, 5 minuten bereiden
Ingrediënten:
4 blaadjes witte gelatine
1/2 liter slagroom
3 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
500 g aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
Bereidingsqwijze:
Materialen
kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl
Voorbereiden:
Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.
Bereiden:
Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.
Saskia Marchese
is .