Preistampot met paddestoelen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 40
Ingredienten:
750gr aardappelen
500gr prei
250 gr gemengde paddestoelen
50gr ongezouten hazelnoten
Zout
20gr boter
2eetl zonnebloemolie
Vers gemalen peper
1eetl grove mosterd
Bereidingsqwijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.maak de prei schoon en snijd in ringen.veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.kook de aardappelen in ca 20 min gaar in iets gezouten water.Doe de laatste 8 min de prei erbij.Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen op een hoog vuur knapperig bruin.Bestrooi ze met een beetje zout en vers gemalen peper.giet de aardappelen en de prei af en bewaar wat van het kookvocht.stamp de aardappelen en de prei met de mosterd door elkaar.Voeg evetueel een beetje kookvocht toe.verdeel de paddestoelen over de stampot en bestrooi dan met de verkruimelde noten.
Variatietips
1. Roer 4 eetlepels warme slagroom door de stampot.
is .