Roer-gebakken raapsteeltjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 15
Ingrediënten:
raapstelen, 400 gram
tomatensap, 0,5 deciliter
sherry medium dry, 0,5 eetlepel
knoflook, 1 teentje
olie, 2 eetlepels
gemberpoeder, 1 mespunt
soja-saus, 0,5 deciliter
zout en peper, snufje
Bereidingsqwijze:
as de raapstelen, laat ze goed uitlekken en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een wok. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de raapstelen toe en bak ze al omscheppend tot ze gaan slinken. Voeg de gemberpoeder, het tomatensap, de sherry en sojasaus toe en bak het geheel op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng de raapstelen op smaak met zout en peper, en doe ze in een schaal. Serveer met aardappelen, rijst of pasta.
Louis
www.raapstelen.nl
is .