zoetzuur varkensvlees met mihoen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 25
Ingredienten:
200 gr ananas (blik)op siroop
400gr varkensschnitsels in dunne reepjes
4 eetl sojasaus(kikoman)
4 eetl zonnebloemolie
1 eetl bruine basterdsuiker
1 teen knoflook(2 mag ook)gehakt
2 eetl sherry
3 eetl tomatenketchup
1 eetl maizena
3 eetl chilisaus
2 eetl gembersiroop
Bereidingsqwijze:
Giet de ananas af maar vang het vocht op,meng dit met de maizena.
Marineer het vlees(20 min) in een mengsel van de sojasaus,2 eetl olie en de basterdsuiker.
Verhit in een wok 2eetl olie en roerbak hierin de reepjes gemarineerde schnitsel.
Haal het uit de wok als ze mooi bruin zijn.
Doe dan de knoflook,sherrie,tomatenketchup,gembersiroop en chiliesaus in hetachtergebleven bakvet.
Doe dan het aangemaakte ananassap erbij en laat even zachtjes doorkoken.
Doe dan de ananasblokjes erbij en laat even goed door warmen.
Doe dan de stukjes vlees erbij en laat zachtjes doorwarmen.
Maak onder tussen de mihoen klaar zoals beschreven op de verpakking.
Giet de mihon af (je kan hem even roerbakken met wat olie,knoflook,gesnippert rood pepertje en een scheut soja olie maar dit hoeft natuurlijk niet).
Strooi de dun gesneden bosuitjes erover.
!
is .