image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Rôti de Boeuf


Aantal personen: 4

Bereidingstijd in minuten: ca 60


Ingredienten:
rosbief

uien

champignons

knoflook

provencaalse kruiden

foie gras (ganzeleverpaté)

bladerdeeg

zout en peper


Bereidingsqwijze:
Neem een groot stuk rosbief. Bestrooien met zout en peper. Even aanbraden, zodat het vlees dichtschroeit. Uit de pan nemen en laten afkoelen. In de jus van de rosbief, gesnipperde uien, fijngesneden champignons en knoflook bakken, provencaalse kruiden toevoegen. Ook dit af laten koelen. De afgekoelde rosbief insmeren met \”foie gras\” = ganzenleverpaté (je kunt ook roompaté gebruiken als je geen foie gras wilt. Daarna het afgekoelde uienmengsel erover verdelen. Op een bakplaat velletjes bladerdeeg verdelen. Daarop de rosbief leggen. Rosbief moet vervolgens helemaal ingepakt worden in bladerdeeg. Maak bovenop een gat en zet er een \”schoorsteentje\” op van alu-folie. In het midden van de oven zetten en op 200 graden bakken tot bladerdeeg goudgeel ziet. lekker met krielaardappeltjes en boontjes.

!

bar


Liesbeth Lourens

is .

Loading