Rôti de Boeuf
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 60
Ingredienten:
rosbief
uien
champignons
knoflook
provencaalse kruiden
foie gras (ganzeleverpaté)
bladerdeeg
zout en peper
Bereidingsqwijze:
Neem een groot stuk rosbief. Bestrooien met zout en peper. Even aanbraden, zodat het vlees dichtschroeit. Uit de pan nemen en laten afkoelen. In de jus van de rosbief, gesnipperde uien, fijngesneden champignons en knoflook bakken, provencaalse kruiden toevoegen. Ook dit af laten koelen. De afgekoelde rosbief insmeren met \”foie gras\” = ganzenleverpaté (je kunt ook roompaté gebruiken als je geen foie gras wilt. Daarna het afgekoelde uienmengsel erover verdelen. Op een bakplaat velletjes bladerdeeg verdelen. Daarop de rosbief leggen. Rosbief moet vervolgens helemaal ingepakt worden in bladerdeeg. Maak bovenop een gat en zet er een \”schoorsteentje\” op van alu-folie. In het midden van de oven zetten en op 200 graden bakken tot bladerdeeg goudgeel ziet. lekker met krielaardappeltjes en boontjes.
!
Liesbeth Lourens
is .