Roti Kip
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 60
Ingredienten:
4 roti vellen(kant en klaar bij de toko,liever niet uit de diepvries)
1 kilo kip file in niet te kleine stukken
4 middelgrote aardappelen in vieren
300 gr kouseband(spercibonen mag ook)
1 grote ui gesnipperd
4 teentjes knoflook uitgeperst
2 madam jeanet peper in kleine stukjes gesneden
5 theelepels masala kerrie
2 kipbouillon blokjes
zout
4 hard gekookte eieren
olie (zonnebloem)
Bereidingsqwijze:
Meng de stukjes kipfilet met de helft van de kerrie,1 madam jeanet peper,zout en 2 tenen knoflook en laat even intrekken. Verhit in een braadpan een flinke scheut olie en bak hierin de ui,tweede madam jeanet ca 3 min op een niet te hoog vuur. Voeg dan de rest van de kerrie toe en smoor een paar min mee. Pers de rest van de knoflook erboven uit en blijf goed omscheppen. Doe de gekruide kipfilet erbij en bak zachtjes al roerend en bak ook de kouseband mee. Verkruimel 1 bouillonblokje erboven en proef of er eventueel een tweede bij moet(pas op het wordt snel te zout).
Schenk er 200 ml water bij en laat zachtjes smoren.
Voeg na 15 min de aardappelen(zijn al bijna gaar gekookt)toe. Als alles zo goed als gaar is schep je heel voorzichtig de 4 gehalveerde eieren erdoor.
De roti vellen in de magnetron (laat ze in het plastic)verwarmen.
Vul de vellen met de rotivulling. Lekker met wat zuur en rotisambal!!
is .