
Runderschenkel even anders
Aantal personen: 2
Bereidingstijd in minuten: minimaal 120
Ingrediënten:
2 runderschenkels
Bloem,peper ,zout en 3dl runder bouillon
4 tomaten ontveld(puim of pommedori)
1 ui gesnipperd en een klein blikje tomaten puree
voor de marinade:
2 stengels bleekselderij in stukjes
2 grote uien
2 teentjes knoflook (liefst verse)
2 worteltjes in stukjes
2 blaadjes laurier
2 kruidnageltjes
Rode wijn(rioja)
Bereidingsqwijze:
Neem een schaal waar de twee schenkels naast elkaar inpassen.
Giet er zoveel rode wijn bij tot ze bijna onder staan.
Doe de groente en kruiden erbij en laat voor zeker 24 uur in de ijskast staan.
Haal de schenkels uit de marinade en zeef deze, bewaar de groente en de wijn.
Dep de schenkels droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem.
Ter voorkoming van bol trekken van de schenkels knip je de randen even in.
Verhit wat olie in een braadpan en bak de groente hierin even aan en haal dan uit de pan.
Doe nog wat olie in dezelfde pan en braad hier nu de schenkels rondom aan.
Giet de wijn en de bouillon erbij en laat zacht sudderen tot de schenkels gaar zijn.
Voeg dan de groente, tomaten en tomaten purree erbij en laat zeker nog 30 min sudderen.
Kruiden met zout en peper en mocht je het iets te zuur vinden doe er dan een theelepeltje suiker door.
Lekker met risotto en bleekselderij salade.

is .