Runderstoofpot met rozemarijn
Aantal personen: 8
Bereidingstijd in minuten: ca 150
Ingredienten:
2 kg riblappen
2 eetlepels plantaardige olie
2 grote uien
2 teentjes natte knoflook
500 ml runderboullion
2a3 takjes rozemarijn
Bereidingsqwijze:
Snijd de riblappen in blokjes van ca 4 cm. verhit olie in een grote pan. Bak het vlees in porties bruin en haal daarna het vlees uit de pan. Doe de uien in de zelfde pan en fruit ze tot ze gaar zijn en voeg dan de knoflook toe. Leg het vlees met vleesnat terug in de pan en doe de boullion en de rozemarijn toe. Circa 1 uur en 30 min laten sudderen. Daarna nog 45 minzonder deksel laten sudderen tot het vlees lekker zacht is en de saus ingedikt. Voor het opdienen even de rozemarijn verwijderen.
Lekker met aardappel puree en rode kool, of gewoon met stokbrood en een frisse salade.
is .