SaladeTAART
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: circa 20
Ingredienten:
IJsbergsla 1 krop (groot)
4 grote tomaten
1 komkommer
bakje cherry tomaten
3 eieren (gekookt)
Bereidingsqwijze:
Voorbereiding:
Maak de krop ijsbergsla, de 4 grote tomaten, de komkommer, de cherry tomaten schoon.
Kook de eieren.
De tomaten, komkommer, cherry tomaten en eieren (afgekoelde eieren) in plakjes snijden.
Daarna:
Pak een taartvorm en leg op de bodem een paar sla-blaadjes (tot je de bodem niet meer ziet). Leg op de slalaag de gesneden tomaten (1 dun laagje tot je de sla-blaadjes en bijna niet meer doorheen kan zien), sprenkel daarover een honing-mosterd sladressing (bij elke supermarkt kant en klaar te koop), leg daarboven weer een laagje slablaadjes, daarboven de komkommerplakjes (weer sprenkelen met sladressing), weer een laagje slablaadjes, daarboven plakjes eieren (weer sprenkelen met sladressing), daarboven weer een laagje slablaadjes en daarop de cherry tomaatjes in plakjesondersteund. en zo ga je door tot je aan de rand van de taartvorm bent.
Daarboven leg je een diep bord, zet er gemiddeld 3 uurtjes een pot groenten op (door het gewicht perst de taart zich samen)ondersteundondersteund.
En na 20 minuten bereidingstijd en 3 uurtjes wachten haal je de taartvorm weg en heb je een geweldig apart gerecht, een sla-TAART! en ook nog eens gezond 😉
DaNa
is .