Schenkelstoofpot
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: ca 120 en 36 uur marineren
Ingredienten:
4 gelijke schenkels a 200gr
2 uien gesnipperd
2 stengels bleekselderij,6peperkorrels
4 grote wortels(geen winterwortels)
schil van halve sinaasappel
2 takjes verse tijm, 2laurierblaadjes
1 fles spaanse rioja
4 eetlepels bloem gemengd met peper en zout
30 gr boter
2 eetlepels olijf olie (milde)
halve spaanse peper zonder zaadjes
2 eetlepels tomaten puree
1 theelepel suiker
verse tijm om te garneren
Bereidingsqwijze:
Marineer het vlees 36 uur met de groenten,sinaasappelschil, laurier, tijm,peperkorrels en wijn.
Giet het mengsel af en bewaar het vocht, houd vlees en groenten apart.
Dep het vlees droog en bestrooi het met de gekruide bloem.
Verhit de boter in een braadpan en bak het op hoog vuur om en om bruin.(ca 2 min per kant) Haal het vlees uit de pan en bak de groente in het achtergebleven braadvet ongeveer 5 min.
Snijd het halve pepertje in stukjes.
Doe het vlees weer in de pan en voeg het marinade vocht, de kruiden,t omatenpuree, suiker en spaanse peper toe en laat het mengsel ca 2 uur zachtjes gaar worden.
Garneer met verse tijm.
Lekker met aardappel puree en een lekker glas rioja .
is .