image_pdfimage_print


logo kooksite

 

Slanke Rundvleessalade


Aantal personen: 2

Bereidingstijd in minuten: circa 15


Ingrediënten:
kleine krop ijsbergsalade in reepjes

1 vleestomaat in blokjes

kleine komkommer in blokjes

1 rode ui in dunne ringen

handje verse gehakte koriander blaadjes

150 gr runderghakt

klein handje cashew noten

meng in een bakje;

sap van 1 citroen

1 eetl thaise vissaus

1 theel sesamolie

1 flinke teen knoflook(fijn), 1 eetl chilisaus

1 theelepel gember(vers,fijn)

eventueel wat sambal voor een net wat pittiger resultaat


Bereidingsqwijze:
Strooi de ijsbergsla,tomaat,komkommer,rode ui en korianderblaadjes op een bord.
Rul de gehakt in een anti-aanbakpan.
Bak het gerulde vlees met de saus even op hoog vuur.
Schep het over de sla en doe er de noten boven op.
Lekker met een stuk knapperig brood (al dan niet met boter).

bar

is .

Loading