Spies van varkensvlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten: 25 min+ 20 min marineren
Ingredienten:
500gr varkenshaas
1 eetl vers gemalen zwarte peper
2 eetl gembersiroop(honing mag ook)
2 eetl limoensap(citroen mag ook)
1dl (surinaamse)ketjap manis
1 kleine gele paprika in stukjes
1 kleine rode paprika in stukjes
1 dl vleesbouillon(blokje)
Maizena
Bereidingsqwijze:
Snijd de varkenshaas in stukken.
Maak een marinade van de gembersiroop,zwarte peper,limoen en ketjap.
Voeg de stukken vlees bij de marinade en laat 20 min marineren.
Verwarm de grill voor.
Rijg het vlees en de stukjes paprika om en om aan de spiezen,maar bewaar de marinade!!!
Leg de spiezen onder de grill en grill ze mooi rondom bruin,ca 10 min.
Breng ondertussen de marinade aan de kook samen met de bouillon.
Meng de maizena met wat water en roer dit door de saus.
Doe het maizenapapje bij de saus en laat even doorkoken.
Leg de spiezen op 4 borden en giet de saus erover.
Lekker met een salade en witte rijst!!
!
is .