Stoofvlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd in minuten:ca 170
Ingredienten:
800 gr riblappen in grote stukken
4 dunne prei
25 gr boter
2 teentjes knoflook en 1 laurier blad
300 gr winter wortel in plakjes
6 takjes verse tijm
1 snee stevig witbrood zonder kors
1 flesje donker bier
1 eetlepel grove mosterd
Bereidingsqwijze:
Vlees op kamertemparatuur.Hhelft van de prei in dunne ringen snijden, vlees met peper en zout kruiden en rondom bruin bakken in de hete boter.
Prei ringen en knoflook 1 min meebakken.
Wortel, tijm, laurierblad, bier en 100ml kokend water toevoegen, vuur laag zetten en met deksel ca 2.30 uur laten sudderen.
Het beste kan dit op een vlamverdeler of op een petroleum stelletje.
Regelmatig omscheppen en indien nodig wat water toevoegen.
Het brood met de mosterd bestrijken en bij het vlees doen. De andere helft van de prei in grote stukken snijden en bij het vlees voegen
en laten sudderen tot de prei gaar is.
Regelmatig om roeren zodat het brood goed mengt met het vocht. Op smaak brengen met royaal peper en zout.
Lekker met gekookte aardappelen,maar een lekker stuk vers grof bruin brood is ook niet ver keerd.
Drink er een lekkere volle rode wijn bij!
eet smakkelijk.
is .